Ιωάννης Βογιατζής


Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1956 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Σπούδασε χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Οινολογία στο Ινστιτούτο Οινολογίας του Πανεπιστημίου του Bordeaux.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1984, αμέσως μετά το τέλος των σπουδών του με τον τίτλο του Διδάκτορα Οινολογίας – Αμπελουργίας και σημαντική εμπειρία στην οινοπαραγωγή.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, εργάζεται στην εταιρία Μπουτάρη ως Διευθυντής Οινολογικού – Αμπελουργικού, υπεύθυνος για τους αμπελώνες και την προμήθεια της πρώτης ύλης, την παραγωγή των οίνων καθώς και την Έρευνα και Ανάπτυξη της εταιρίας.

Το 1990 αναφυτεύει παλαιό αμπελώνα της οικογένειας και το 1997 ιδρύει με τον αδελφό του την Οινοποιία Βογιατζή στο Βελβεντό της Κοζάνης.

Βραβεύεται ήδη από το 1986 από τον ΣΕΒΟΠ (Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Οίνων & Ποτών) «για την συμβολή του στην ανάπτυξη της τεχνολογίας στην Ελληνική Οινοπαραγωγή» ενώ συμμετέχει με ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύει ανακοινώσεις σε ειδικά περιοδικά.

Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Οίνου καθώς και των Δ.Σ. α) της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (Πρόεδρος), β) του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (Αντιπρόεδρος) και γ) της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου & Οίνου.

 

Πίσω στη σελίδα ομιλητών

Designed + developed by Heliotopos