Μάγια Τσόκλη


Η Μάγια Τσόκλη γεννήθηκε στο Παρίσι. Ακολουθώντας τις επαγγελματικές μετακινήσεις του πατέρα της, έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Γαλλία, την Γερμανία και την Ελλάδα όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα.

 

Μέλος της Εθνικής ομάδας κολύμβησης με πολλές διακρίσεις, αποφοίτησε από το Γαλλικό Λύκειο Αθηνών και επέστρεψε στη γενέτειρα της πόλη όπου και σπούδασε κοινωνιολογία.

 

Στη συνέχεια δούλεψε στο χώρο της Μόδας κοντά στον Γιάννη Τσεκλένη και δημιούργησε το δικό της ατελιέ.

 

Το 1997 ξεκίνησε μία συνεργασία με την πολιτιστική εκπομπή της τότε ΕΤ2 «Συν και Πλην» και στη συνέχεια ανέλαβε μαζί με τον σκηνοθέτη Χρόνη Πεχλιβανίδη την δημιουργία της ταξιδιωτικής εκπομπής «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» στη ΝΕΤ που με τα χρόνια εξελίχθηκε στη σειρά ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας με τη Μάγια Τσόκλη». Σήμερα, η εξωτερική αυτή παραγωγή, κλείνει 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην κρατική τηλεόραση, έχει κάνει γυρίσματα σε περισσότερες από 50 χώρες στο κόσμο, έχει βραβευτεί επανειλημμένα και θεωρείται στην Ελλάδα ως η εγκυρότερη στο χώρο του ταξιδιού.

 

Η Μάγια Τσόκλη έχει ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία. Ήταν υπεύθυνη του Passport, του ταξιδιωτικού περιοδικού του ομίλου της Καθημερινής, ενώ συνεργάστηκε για μία διετία και με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

 

Τον Οκτώβριο του 2009, εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ, ιδιότητα την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Από την αρχή της βουλευτικής της θητείας είναι εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ.

 

Τον Νοέμβριο του 2010 ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

 

Πίσω στη σελίδα ομιλητών

Designed + developed by Heliotopos