Σοφία Πέρπερα


Η Σοφία Πέρπερα έλαβε το δίπλωμα του Χημικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με σπουδές οινολογίας και οινογευστικής στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux.

 

Αφού εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο Château Magdelaine, Premier Grand Cru Classé de St Emilion και στο Κτήμα Χατζημιχάλη, το 1998 προσλήφθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου όπου ασχολήθηκε με την προβολή του ελληνικού κρασιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την οινική νομοθεσία, τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον οινικό κλάδο και τη διοργάνωση διακρατικών ενεργειών μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών.

 

Το 2003 ίδρυσε την εταιρεία All About Greek Wine (AAGW) η οποία σχεδίασε και υλοποίησε το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής του ελληνικού κρασιού στη Βόρειο Αμερική. Η AAGW έχει αναλάβει το Γραφείο Οίνου στη Βόρειο Αμερική σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου και συντονίζει τις ενέργειες προβολής των New Wines of Greece σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.

 

Η Σοφία είναι σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ενώ συχνά καλείται να συμμετέχει συμβουλευτικά σε εθνικές επιτροπές για την προβολή και την προώθηση του ελληνικού κρασιού.

 

Το Σεπτέμβριο 2011 ανακηρύχθηκε η καλύτερη πρεσβευτής για το ελληνικό κρασί μετά από δημοσκόπιση που πραγματοποίησε το έγκριτο περιοδικό Wine Business International.

 

Συμμετέχει ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνων ενώ άρθρα της έχουν εμφανιστεί σε σημαντικές ελληνικές οινικές εκδόσεις.

 

Πίσω στη σελίδα ομιλητών

Designed + developed by Heliotopos