Χρήστος Σοκόλης


Ο Χρήστος Σοκόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Marketing στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ η μεγάλη αγάπη του για τη γαστρονομία τον οδήγησε σε ταξίδια στη Γαλλία, σε σεμινάρια γευσιγνωσίας και εξειδικευμένες σπουδές κρασιού στο WSET (International Higher Cerificate). Το 2000 μπαίνει ενεργά στο χώρο της γεύσης ως μέτοχος της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων "Fresh Pastry Shops". To 2007 ιδρύει την Επίγευσις ΑΕ με αντικείμενο την εισαγωγή και διακίνηση προϊόντων γαστρονομίας υψηλής ποιότητας. To 2009, αξιοποιώντας τις γνώσεις του γύρω από την ελληνική αγορά τροφίμων, ιδρύει την εταιρεία συμβούλων Food Concepts, με αντικείμενο την παροχή εξειδικευμένου πακέτου υπηρεσιών marketing και δημοσίων σχέσεων αποκλειστικά στον κλάδο τροφίμων και ποτών υψηλής γαστρονομίας. Το όραμά του: η αναγνώριση και καθιέρωση της ελληνικής γαστρονομίας στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Σημαντικότερες στιγμές στην επαγγελματική καριέρα του είναι το έτος 2003 όπου αποκτά σημαντικό μερίδιο της εταιρείας Fresh ζαχαροπλαστεία και ξεκινά το πλάνο για την ουσιαστική επαναφορά τους στην ελληνική αγορά και το 2008 όταν γεννιέται η ιδέα για μία νέα εταιρεία μαρκετινγκ γύρω από το ποιοτικό Ελληνικό τρόφιμο! Σήμερα, ασχολείται με την ανάδειξη και την εξωστρέφεια των ελληνικών υψηλής ποιότητας προϊόντων μέσα από την Food Concepts η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο δέκα σημαντικών Ελλήνων παραγωγών. Συμμετέχει σε γαστρονομικά σεμινάρια και συνέδρια γαστρονομίας και τουρισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παρατηρεί και καταγράφει τη διεθνή αλλά κυρίως τη Γαλλική σκηνή εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων για την οποία διατηρεί προσωπικό πάθος και προσωπικές γνωριμίες με διάσημους chef αλλά και κριτικούς γεύσης. Ο Χρήστος διατηρεί λογαριασμούς σε Facebook και twitter και θεωρεί ότι τα social media θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό ιστό τα επόμενα χρόνια. Είναι παντρεμένος και έχει δύο αγόρια.

 

Πίσω στη σελίδα ομιλητών

Designed + developed by Heliotopos