Νίκος Κατσαρός


Ο καθ. Νίκος Κατσαρός είναι Διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας του New York College το οποίο συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Greenwich. Επίσης είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, Εθνικός Εκπρόσωπος στην ΕΕ Domain Committee in COST Food and Agriculture και Επιστημονικός Σύμβουλος στην Λέσχη Αρχιμαγείρων, την Συντεχνία Αρτοποιών Αττικής και στο Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε θέματα Τροφίμων. Επίσης είναι Αντιπρόεδρος στην ΕΣΤΙΑ μη κερδοσκοπική οργάνωση για την προώθηση της Ελληνικής Διατροφής και Γαστρονομίας.

 

Ο καθ. Νίκος Κατσαρός έλαβε Πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και MSc. PhD από το Univ. of Massachusetts. Έχει περισσότερο από τριάντα χρόνια ερευνητικής εμπειρίας στην Ανόργανη Βιοχημεία, στην Ραδιοχημεία, Χημεία Τροφίμων, Χημεία Περιβάλλοντος και Χημεία Πολυμερών. Έχει διδάξει στα: Univ. of Southern Georgia, Univ.of Maryland, Imperial College, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Παν/μιο Αθηνών.

 

Έχει διατελέσει: Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Διευθυντής Ερευνών στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ινστιτούτο Φυσικοχημείας ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, Σύμβουλος στην Γενική Γραμματεία Τουρισμού, Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), Μέλος του ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικών Ερευνών(ΕΘΙΑΓΕ), Εθνικός Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Τροφίμων και Γεωργίας της ΕΕ.

 

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες απο διακόσιες εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει οργανώσει περισσότερα απο είκοσι διεθνή και εθνικά συνέδρια.

 

Πίσω στη σελίδα ομιλητών

Designed + developed by Heliotopos