Γιώργος Παλησίδης


Ο Γιώργος Παλησίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Μαγειρική Τέχνη στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έκανε μετεκπαίδευση (DU) στο Université de Savoie (Γαλλία) και μεταπτυχιακές σπουδές στο Université de Nice-Sophia Antipolis (Γαλλία), από όπου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Παράλληλα είναι κάτοχος Πτυχίου Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και έχει Βεβαίωση Χειριστή Κρέατος, επαγγελματία Chef & Food & Beverage Manager καθώς και Επιθεωρητή Ποιότητας. Από το 2007 εργάζεται στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ως εξωτερικός συνεργάτης για τα μαθήματα του Εργαστηρίου Γαστρονομίας και Λειτουργίας Μονάδων Εστίασης. Επίσης διδάσκει στη Σχολή Κρεοπωλών, στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) και σε ΙΕΚ. Παράλληλα συνεργάζεται με επειχειρήσεις του ξενοδοχειακού και επισιτιστικού κλάδου για θέματα εκπαίδευσης και ποιότητας με Συνεργατική Εταιρεία. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα (Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Μονακό), σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα ποιοτικά-κοστολογικά συστήματα και οι εφαρμογές της Επιχειρηματικής Νοημοσύνης στον τομέα των Υπηρεσιών Εστίασης. Τέλος, έχει συγγράψει το βιβλίο «Διατροφικά και Γαστρονομικά πρότυπα στην επαγγελματική εστίαση».

Πίσω στη σελίδα ομιλητών

Designed + developed by Heliotopos