Mirsini Labraki


Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Το 1994-1995 μετεκπαιδεύτηκε στην Φιλανδία και την Πορτογαλία , σε θέματα Πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Γρήγορα την κέρδισε η μαγειρική και έτσι ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στο κόσμο των γεύσεων.

Το 2007 ξεκίνησε δική της καθημερινή γαστρονομική εκπομπή με μεγάλη επιτυχία στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ με τον τίτλο «Τι μαγειρεύει ο γείτονας;». Συνεχίζει το 2008 μέχρι και το 2009 με την ταξιδιωτική και γαστρονομική εκπομπή «Μαγειρέματα» κάθε Κυριακή μεσημέρι.

Καθώς και με την δική της καθημερινή εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3

Σήμερα συμμετέχει με καθημερινή παρουσία στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Για μια καλύτερη ζωή» όπου παρουσιάζει καθημερινές και εύκολες συνταγές με βάση την ελληνική-μεσογειακή κουζίνα.

Το πρώτο της βιβλίο «Τα βρώσιμα Χόρτα» εκδόθηκε το 1997.

Έχει εκδώσει πλήθος βιβλίων γαστρονομίας , πολλά από τα οποία έχουν γίνει best seller όπως τα: «Λάδι, Γεύση και πολιτισμός, 5.000 χρόνων». Σήμερα μετά από 5 εκδόσεις το βιβλίο έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ολλανδικά

Το 2002 δημιούργησε ένα νέο οδηγό για τα Βότανα της Ελλάδος «Βότανα και φρούτα: το κλειδί της Μεσογειακής δίαιτας» το οποίο εξέδωσε στην Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική και Ολλανδική γλώσσα.

Την ίδια χρονιά συγγράφει ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Ελληνική Κουζίνα, ένας εύκολος οδηγός για όλους», το οποίο κυκλοφορεί στην Ελληνική, Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Το 2002 κυκλοφόρησε στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα το βιβλίο «Ελλάδα Τουρκία στο ίδιο τραπέζι : μια γευστική περιήγηση στις δυο χώρες σε συνεργασία με την συγγραφέα Engin Akin και την Τράπεζα Εργασίας της Τουρκίας και το 2003 το βιβλίο «Μέλι στη ζωή μας» το οποίο κυκλοφορεί στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα.

Έχει επανειλημμένα λάβει ελληνικές αλλά και διεθνείς διακρίσεις για το έργο της, με προεξέχουσα αυτήν από το Gourmand World Cookbook Awards, για το βιβλίο «Ελλάδα – Τουρκία στο ίδιο τραπέζι» που έλαβε το βραβείο καλύτερου βιβλίου Μαγειρικής Μεσογειακής κουζίνας στον κόσμο. Το 1998 κυκλοφορεί την γαστρονομική μονογραφία «Ο ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ».

To 1998 δημιούργησε τον δικό της εκδοτικό οίκο, με την επωνυμία Myrsini’s editions.

Ασχολείται με την συγγραφή ταξιδιωτικών- γαστρονομικών οδηγών και άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά.

Το πρώτο της βιβλίο για τα ελληνικά νησιά « Νήσων Γεύσεις» εκδόθηκε το 2004, το δεύτερο «Γεύσεις Ελληνικών Νησιών : Σαντορίνη» το 2005 και το «Ελληνική Γαστρονομία, ταξίδι γεύσεων και πολιτισμού» το 2006.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το θεματικό βιβλίο «Η Κουζίνα της Κρήτης: Επιλεγμένες παραδοσιακές συνταγές» στην ελληνική, αγγλική, γερμανική, γαλλική, ολλανδική, ρωσική και ιταλική γλώσσα.

Το 2008 κυκλοφόρησε η δίγλωσση (ελληνικά, αγγλικά) έκδοση του γαστρονομικού βιβλίου «365 τόποι, 365 συνταγές» από τις εκδόσεις ΜΥΛΗΤΟΣ- MYRSINI’S EDITIONS.

Το 2009 κυκλοφόρησε το θεματικό βιβλίο σε δίτομη έκδοση «Μαγειρέματα. Η Ελλάδα στο Πιάτο» καθώς επίσης, το βιβλίο «Σαλάτες. 89 μοναδικές συνταγές από τη Μυρσίνη Λαμπράκη» από τις εκδόσεις ΣΚΑΪ ΒΙΒΛΙΟ.

Την ίδια χρονιά σε συνεργασία με το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών Νήσων Ελλάδος «Νήσων Περίπλους», συμμετέχει στην πολυτελή δίγλωσση έκδοση «Κύματα Γεύσεων».

Το 2009-2010 σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στο αφιέρωμα “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, ΟΙ ΣΕΦ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ” κυκλοφόρησαν τα βιβλία «Όσπρια. Σούπες, σαλάτες, πρωτότυποι συνδυασμοί» και «Σαλάτες, νόστιμοι συνδυασμοί, δροσερά dressing»

Το 2011 κυκλοφορεί το βιβλίο « ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ» από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη.

Back to Speakers' page

Designed + developed by Heliotopos