Ο παγκόσμιος τουρισμός είναι στη μέση μιας απίστευτης στροφής στον τρόπο που οι άνθρωποι προγραμματίζουν σήμερα τις διακοπές τους. Ο σύγχρονος τουρίστας απαιτεί ολοένα και περισσότερο αυθεντικές εμπειρίες στα ταξίδια του και όχι απλά το παραδοσιακό στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα».

 

Τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξιδιωτικές εμπειρίες που σχετίζονται με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Ωστόσο, παρά την ανοδική ζήτηση στον τομέα αυτό καταγράφεται πολύ λίγη συστηματική έρευνα και μελέτη για το θέμα.

 

Το 8ο ετήσιο συνέδριο της καθιερωμένης σειράς IMIC είχε ως στόχο να φέρει κοντά όλους εκείνους που σχετίζονται με το ρόλο της γαστρονομίας στον τουρισμό να συζητήσουν τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να έχει στο μέλλον.

 

Ομιλητές και συμμετέχοντες στο φετινό IMIC δερεύνησαν τρόπους και πρακτικές για τον σχεδιασμό και την προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων, τα οποία θα αναδείξουν την ξεχωριστή γαστρονομική κληρονομιά κάθε τόπου και τα προϊόντα του προσελκύοντας παράλληλα περισσότερους και «ποιοτικότερους» τουρίστες.


Ανθρακικά Ουδέτερη Εκδήλωση
Διοργανώνεται παράλληλα με:Designed + developed by Heliotopos